Šiesty diel: Trojnásobný Mikuláš

07.12.2012 06:12

Dnes sme si užili zaslúženého dlhšieho spánku a o pol 10 sme sa pobrali hore na raňajky. Po návrate na izby nás tréneri prekvapili a na každej posteli ležala malá mikulášska nádielka, čokoládový Mikuláš a zopár drobných sladkostí. V podstate až do pol štvrtej a taktickej porady sme mali osobné voľno, ktoré sme si užívali vychádzkou do centra Kӧnizu (okrajová časť Bernu, kde bývame). Po návšteve obchodného centra, kde nebolo nič k videniu sme sa klasicky umiestnili do McDonaldu. Mierna spokojnosť vládla aspoň so švajčiarskymi občanmi nežnejšieho pohlavia, keď sme videli konečne nejaké celkom pekné Švajčiarky. Alebo nám len po piatich dňoch klesli nároky. V každom prípade, zlaté Slovensko, krajšia Švajčiarka sa na pohľad nevyrovná priemernej Slovenke. 

Počas prechádzky mestom krásne snežilo, nádherné vianočné počasie. Počas celého dňa bola nálada uvoľnená, veselá. Ale poobede už sme sa venovali florbalu, lebo naša misia tu ešte neskončila. Po ceste autobusom nám opäť hral DJ Holovka, tentoraz už vytiahol z repertoáru novšie hity. Zobrali sme so sebou aj našich kuchárov, ktorí nás po ceste zabávali a fandili aj neskôr na zápase. V šatni nás čakala ďalšia nádielka, sladkosti, čokoládové farebné srdiečka, arašidy a pre trénera úplne nová taktická tabuľa. To nám venovala naša teamguidka „Jolana“ (univerzálne meno pre všetky neznáme ženy vo Švajčiarsku). Inak dievča tipujem okolo 25 rokov, silnejšej postavy s nakrátko ostrihanými tmavými vlasmi a nie veľmi príťažlivého vzhľadu, ale má celkom dobrú povahu. To Švédi to opäť vyhrali a majú najkrajšiu teamguidku, ktorú im všetky tímy závidia. 

Ale už k zápasu a tam nám do tretice nadelili Švédi. Od začiatku som do bránky nastúpil ja, no podľa plánu, aby si zahrali všetci som sa mal približne v polovici zápasu vymeniť s Adamom. Čo sa týka môjho výkonu, nie je moc čo hodnotiť. Robil som čo sa dalo, ako všetci chalani, ale tí Švédi sú niekde úplne inde čo sa týka úplne všetkých herných činností, ktoré si viete predstaviť. Ozaj sa mi vydaril len jeden pekný semafor pri ӧstholmovej delovke, z ktorého budem žiť asi do konca sezóny. Cez prestávku ruka v ľade.... Nakoniec som sa v druhej tretine dočkal striedania, keď som cca. v 27. minúte za tesného stavu 0:7 išiel zaslúžene celý dopotený spočnúť. Adama spoluhráči veľmi nepodržali, keď práve v tento moment si Švédi povedali, že dupnú a tak si ani na loptičku poriadne nesiahol a bolo 0:10. Zápas nakoniec skončil 1:18, jediný gól dal Peťo Heleš, keď nás vracal do zápasu za stavu 0:14. To si chlapci povedali: „Teraz poďme dať gól, je tam tá slabá lajna. :D“ Ešte jedným pozitívom je, že sme ubránili obe oslabenia, jedno Veverove a jedno Lajove. To Lajove bolo zbytočné, ale muselo prísť, pretože na tabuli práve svietil čas 13:13. Tí čo ho poznajú, vedia čo to znamená.

Po zápase si dopingoví komisári vybrali Laja, ktorý musel ísť absolvovať dopingovú kontrolu a strávil tam asi hodinu, kým konečne odovzdal požadované množstvo. Vypil pri tom asi tri litre Evianu a teraz večer musí chodiť na toaletu každých 10 minút. 

Zajtra cestujeme na zápas do Zurichu, kde hráme o 19:30 proti Lotyšsku, ktoré nečakane premrhalo jedinečnú možnosť dostať sa do Top 4 a prehralo s Nemeckom šokujúco 2:4. Bude to náročný zápas, favoritom je opäť samozrejme súper, ale my sa chystáme prekvapiť a pobiť sa aspoň o to piate miesto. Už samotné štvrťfinále bol obrovský úspech, ale keď už sme tu, prečo neísť ešte vyššie?

Vyhľadávanie