Romana Janegová: Sme pripravené nechať na ihrisku všetko

30.04.2012 16:20

Už zajtra v Nitre odštartujú Majstrovstvá sveta junioriek. My sme pred touto veľkou florbalovou udalosťou vyspovedali jednu z opôr nášho tímu, Romanu Janegovú.

Len pred niekoľkými dňami oslavovala Romana český extraligový titul s tímom Herbadent SJM Praha 11, aktuálne si už plní reprezentačné povinnosti. V našom rozhovore sme sa tak spýtali, či ju titul z extraligy správne nabudil pred šampionátom."Myslím, že áno. To zlato chutilo úžasne. Bol to pre mňa veľký zážitok a obrovská skúsenosť. Dúfam, že to budem vedieť predať i na ihrisku a pomôže nám to."

Naše reprezentantky sú v dejisku majstrovstiev už od piatku a absolvovali aj krátke sústredenie."V Nitre sme spolu už od piatku a zatiaľ prebieha všetko podľa plánov. Tréningy sú kvalitné a podmienky ktoré sme dostali sú super. Všetko sa pomaličky stupňuje, čo sa týka vecí okolo toho. Cítiť, že to už vrcholí."

Slovensko si v A skupine postupne zmerá sily so Švajčiarskom, Maďarskom a Švédskom. Ak chceme pomýšľať na postup zo skupiny, budeme musieť poraziť okrem Maďarska aj jeden tím z dvojice Švajčiarsko-Švédsko. Dievčatá ale dopredu nad zápasmi nerozmýšľajú a chcú ísť naplno do každého z nich."Ideme od zápasu k zápasu. Sústredíme sa presne na zápas, ktorý je teraz a na nič iné nemyslíme. Takto sa chceme dostať čo najďalej to len pôjde. Sme pripravené nechať na ihrisku všetko!"

Foto: www.wfc2010.cz

Vyhľadávanie