Reportáž zo semifinálového zápasu medzi Chodovom a Vítkovicami

07.04.2012 23:25

Prinášame Vám reportáž z 3.zápasu semifinále Fortuna Extraligy, medzi TJ JM Chodov a 1.SC WOOW Vítkovice. Po dvoch zápasoch na palubovke Vítkovíc sa séria za vyrovnaného stavu 1:1 presunula do Prahy.

Zo začiatku prvej tretiny boli aktívnejšie Vítkovice, zvolili taktiku s vysunutým napádaním dvomi hráčmi a viac než polovicu zápasu sa im úspešne darilo narúšať rozohrávku Chodova. Domáci najviac pohrozili z rýchlych protiútokov a jeden taký zakončoval Mikeš strelou z ľavého krídla. Veľmi peknú akciu predviedli po kombinácii Heczko a Matúš, prvý menovaný našiel svojho spoluhráča krížnou prihrávkou, ale Heczko netrafil prázdnu bránu na začiatku 5.minúty. Skóre zápasu otvoril v čase 6:17 Lukáš Hájek po chybe domáceho obrancu Sýkoru, ktorý nerozohral presne. Hájek mal aj potrebné šťastie, keďže jeho strela sa odrazila od nohy chodovského obrancu. O niekoľko minút mohlo byť vyrovnané. Dve šance mal Matěj Jendrišák, v prvej ale nedorazil loptičku do prázdnej bránky a v druhej zakončil svoj samostatný prienik mimo bránky. V 14.minúte vyhrávali Vítkovice už 2:0, Lukáš Řezanina nahral vzduchom Hájkovi a ten vo vzduchu dokázal usmerniť loptičku do brány. Netrvalo dlho a presadili sa aj domáci, prsty v tom mal domáci muž večera, Jendrišák, ktorý dokázal na seba naviazať dvoch hráčov a nahrať na ľavé krídlo Pražákovi, ktorý sa nemýlil, 1:2. Tridsať sekúnd pred koncom prvej tretine zaujala ešte štandartka hostí. Brankár domácich ale chytil loptičku pred bránkovou čiarou, skóre sa tak nemenilo.

Prešlo len 25 sekúnd z druhej tretiny a náskok hostí bol opäť dvojgólový. Po štandartke z rohu vymietol pravý roh Radim Polášek, 1:3. Hra sa potom na niekoľko minút vyrovnala a Chodov sa začal tlačiť viac do útoku. V 27.minúte mal Jendrišák ďalšiu veľkú šancu, keď na brankára Součeka skúsil kľučku do backhandu, ten si ale svätyňu postrážil. Tri minúty po polovičke zápasu prišla na rad prvá presilovka v zápase a v čase 33:24 po peknej kombinácii, na ktorej konci bol Jendrišák, domáci znížili na 2:3. Pozornosť  vítkovického brankára vyskúšal v druhej polovine druhej tretiny Curney, ale gól z toho nebol.

V tretej tretine bol začiatok opatrnejší, neskôr sa dostali Vítkovice pod veľký tlak, ale Chodov z toho nedokázal vyťažiť vyrovnávajúci gól. Naopak, Vítkovice v 8.minúte tretej tretiny potrestali stratu loptičky na strede ihriska v situácii 2 na 1 našiel Hájek krásnou prihrávkou Heczka a ten sa už do prázdnej brány nemýlil. O necelé dve minúty sa podarilo Chodovu stiahnuť rozdiel na jeden gól, keď po tlaku prvej päťky dokázal skoro z nemožného uhlu skórovať Matěj Jendrišák. Na opačnej strane zaujala akcia Řezaninu s Hájkom, ale Hájek trafil len bočnú sieť. Chodov sa dostával do väčšieho a väčšieho tlaku a stiahol hru na dve päťky. Štyri minúty pred koncom zápasu mohol rozhodnúť v samostatnom úniku Tokoš, ale skvele zasiahol Barák. Minútu a 10 sekúnd pred koncom si domáci zobrali time-out a odvolali brankára. Po sérii nepresných prihrávok sa aj tak dokázal Chodov usadiť v pásme Vítkovíc, a po nahrávke od Kotlasa sa podarilo vyrovnať Matejovi Jendrišákovi 24 sekúnd pred koncom, strelou z pravej strany k bližšej tyčke.

Keďže sa v základnej hracej dobe o víťazovi nerozhodlo, tak prišlo na radu predĺženie, v ktorom sa po dvoch minútach a 22 sekundách dostali Vítkovice do úniku a Heczko strelou k tyči rozhodol zápas. Vítkovice vedú v sérii 2:1.

TJ JM Chodov - 1.SC WOOW Vítkovice 4:5pp (1:2, 1:1, 2:1, 0:1)

Góly: 16.Pražák (Jendrišák), 34.Jendrišák (Cepek), 50.Jendrišák (Curney), 60.Jendrišák (Kotlas) – 7.Hájek (Hrubý), 14.Hájek (Řezanina), 21.Polášek (Tokoš), 48.Heczko (Hájek), 63.Heczko

Vylúčenia: 1:1

Diváci: 418

Hattrick Matěja Jendrišáka s jeho opisom gólov

Zostrih zápasu

Vyhľadávanie