Povinná jazda proti Taliankam úspešne zvládnutá

30.01.2013 16:55

Po úvodnej prehre s domácim Lotyšskom dnes na našu reprezentáciu čakal druhý zápas proti Taliankam. Keď si chceli hráčky zachovať šancu na postup, tento duel mal byť pre ne povinnou jazdou.

Zverenkyne trénera Marksa mali výborný vstup do zápasu. Už v druhej minúte otvorila skóre Janegová a vniesla pohodu na naše hokejky. Aktivita Slovenska pokračovala aj po otváracom góle. A tak sme si v 9.minúte mohli opäť zakričať "Góóól", keď sa presadila Martina Stašová. Taliansko nedokázalo v prvej časti prekonať brankárku Letkovú a tak išli tímy do šatní za stavu 2:0.

Aj úvod druhej časti sa niesol v rovnakom duchu ako začiatok zápasu. Po dvoch minútach hry zvyšovala Hutirová už na 3:0. Slovenské reprezentantky predvádzali veľmi dobrý výkon, ktorý korunovala ďalším gólom Ďuríková. Ani za stavu 4:0 nepoľavili a pálili na taliansku brankárku jednu strelu za druhou. V 29.minúte sme tak zásluhou Ferenčíkovej vyhrávali už rozdielom piatich gólov. Alžbete Ďuríkovej zachutili gólové hody a tak o dve minúty svojím druhým presným zásahom opäť upravila skóre. Po dvoch tretinách na tabuli svietil stav 6:0.

Do tretej tretiny sme tak vstupovali so šesťgólovým náskokom, aj keď vo florbale nezaručuje ani takýto náskok istú výhru. To si uvedomovali aj slovenské reprezentantky, ktoré naďalej hrali svoju hru a Talianky k ničomu nepúšťali. Kadučáková s Ješšovou zabezpečili svojimi gólmi upravili stav na 8:0. Gólostroj nášho tímu sa ani potom nezastavil. Najprv sa presadila Sádecká a neskôr v presilovke desiaty gól Slovenska vsietila Broošová. Dvomi vylúčeniami tesne po sebe sme ešte Taliankam ponúkli presilovku 5 na 3, našťastie zostala nevyužitá. Naopak opäť udrel náš tím. Stašová dvomi gólmi uzavrela svoj dnešný hattrick. Tardíková ešte zvýšila na 13:0 a gólovú bodku za zápasom dala sekundu pred koncom Bernátová. Brankárka Letková sa tak mohla tešiť z čistého konta.

Po včerajšej prehre si dnes dievčatá napravili chuť víťazstvom nad Talianskom. Dobre naladené sa budú pripravovať na zajtrajší zápas v ktorom vyzvú ďalšieho silného súpera - Dánsko. 

Slovensko - Taliansko 14:0 (2:0, 4:0, 8:0)

Góly: Stašová 3, Ďuríková 2, Janegová, Hutirová, Ferenčíková, Kadučáková, Ješšová, Sádecká, Broošová, Tardíková, Bernátová

Vylúčenia: 2:4
Najlepšie hráčky: Martina Stašová - Sandra Reinstadler

Foto: IFF

Vyhľadávanie