Po výbornom úvode sme nakoniec s Dánskom len remizovali

31.01.2013 14:00

Včerajšia vysoká výhra nad Talianskom dobre naladila naše reprezentantky pred dnešným duelom s Dánskom. Favoritkami boli Dánky, ktorým patrí v rankingu IFF vyššia pozícia.

Od začiatku sme sa do súperiek pustili bez strachu a s nasadením. Našou hrou sme dánske hráčky doslova zaskočili. V 9.minúte korunovala naše snaženie Ferencová a tak sme viedli 1:0. Zaskočené Dánsko sa na gólovú odpoveď nezmohlo, naopak Janegová minútu pred koncom prvej tretiny upravila na 2:0. Mládenková v bráne svojimi istými zákrokmi podržala tím, stav sa už nemenil.

Do prostrednej časti sme tak nastupovali s dvojgólovým vedením. To ešte po dvoch minútach hry navýšila svojím gólom Ferenčíková a viedli sme už 3:0. Bolo ale jasné, že Dánky sa nevzdajú a budú bojovať o výsledok až do konca. To sa ukázalo už o pár minút neskôr, keď v priebehu dvoch minút dvakrát prekonali Mládenkovú a znížili na 3:2.

Aj tretiu tretinu sme začali aktívnejšie a tlačili sme sa do zakončenia. Čerpali sme hlavne z množiacich sa chýb a nepresností našich súperiek. Bohužiaľ sme nedokázali vsietiť ďalší gól, čo sa nám vypomstilo. Po rozohrávke z rohu sa strelou presadila Mette Faurholt Jensen. Na tabuli svietil remízový stav 3:3 a zápas sa tak začínal akoby od znovu. V ďalšom priebehu  sme mali viac z hry, dánske hráčky znervózneli a v osobných súbojoch poriadne pritvrdili. V 56.minúte sme dostali výhodu presilovej hry, ani tú sme ale nedokázali využiť. Tlak na bránku sme nedokázal pretaviť v ďalší gól ani v posledných minútach zápasu a tak zostal stav nezmenený 3:3.

Po výbornom úvode zápase sme nakoniec s Dánkami "len" remizovali. Hráčky to bude určite mrzieť, pretože dnes mali na výhru. Zajtra čaká naše ženské reprezentantky Estónsko. V tomto zápase si už nemôžeme dovoliť zaváhanie a potrebujeme plný bodový zisk. Nezabudnite fandiť!

Slovensko - Dánsko 3:3 (2:0, 2:1, 0:1)

Góly: Ferencová, Janegová, Ferenčíková - Østergaard, Jørgensen

Vylúčenia: 2:4

Najlepšie hráčky: Denisa Ferenčíková -

Foto: IFF

Vyhľadávanie