Po prehre so Švédskom si zahráme len o piate miesto

03.05.2012 19:10

Dnes na našu reprezentáciu čakal posledný zápas v základnej skupine. Včera získalo Slovensko dva cenné body s Maďarskom, na postup zo skupiny ale potrebovalo vyhrať nad Švédskom.

Naše hráčky pôsobili ustráchaným dojmom, Švédky naopak predviedli excelentný vstup do zápasu. Prvý gól inkasovala brankárka Mládenková už po 41 sekundách hry, keď sa z otočky presadila Cornelia Fjellstedt. O niekoľko sekúnd neskôr sme prehrávali už 2:0 a nevyzeralo to s nami dobre. Švédske  hráčky aj naďalej predvádzali vynikajúcu technickú vyspelosť. Slovensko zlepšilo hru v obrane a malo niekoľko sľubných šancí, gólom sa ale neskončila ani jedna z nich. Potvrdilo sa ale pravidlo "nedáš-dostaneš", keď našu chybu pri rozohrávke využila na tretí gól Švédska Deutgen. Po prvej tretine sme tak prehrávali už 3:0.

Do druhej časti vstúpili naše reprezentantky oveľa lepšie ako do tej prvej. Otriasli zo seba nervozitu a až prílišnú ustráchanosť a predvádzali aktívnejšiu hru. Po štyroch minútach dopravila Izraelová na dvakrát loptičku do bránky Švédska a rozdiel tak bol už len dvojgólový. Bohužiaľ o päť minút neskôr prehrával výber trénera Marksa znovu rozdielom troch gólov, 4:1. Švédske hráčky mali ešte stále gólový apetít a tak lovila brankárka Mládenková loptičku zo svojej bránky ešte dva razy.

Záverečnú tretinu sme tak začali s päť gólovým mankom. Šponiarová ešte v 44.minúte svojím gólom znížila stav na 6:2. Naše dievčatá sa snažili ešte zdramatizovať zápas, reprezentantky troch koruniek ale kontrolovali hru a držali si nás na dištanc. Švédky pridali ešte dva presné zásahy a uzavreli tak skóre zápasu na konečných 8:2.

Slovensko v základnej A skupine získalo len 2 body a skončilo na treťom mieste. V sobotu napoludnie nás tak čaká súboj o piate miesto s Poľskom. Už je jasné, že naše najlepšie umiestnenie na šampionáte junioriek tento rok nevylepšíme...

Švédsko - Slovensko 8:2 (3:0, 3:1, 2:1)

Góly: Flodell 2, Fjellstedt, Mrksic, Deutgen, Jakobsson, Rydfjäll, Augustsson - Izraelová, Šponiarová

Vylúčenia: 1:2

Najlepšia hráčka: Adina Augustsson - Michaela Šponiarová

Divákov: 517

Zdroj: IFF

Vyhľadávanie