Petr Koutný: Potrpím si na disciplínu a vždy vyžaduji 100 percentní nasazení

26.02.2013 15:50

Našej reprezentácie juniorov sa ujal nový realizačný tím na čele s novým trénerom Petrom Koutným. Ako tréner pôsobil najprv v hádzanej, potom prešiel na florbal. Neskôr viedol mužov a juniorov FBC Ostrava, aktuálne pôsobí v tomto klube ako šéftréner mládeže. Chýry hovorili, že patrí k tvrdým trénerom. Preto sme sa ho na začiatku rozhovoru spýtali, či je to pravda."Ano, jsem tvrdý. Potrpím si na disciplínu a vždy vyžaduji 100 percentní nasazení."

Trénovanie juniorského reprezentačného výberu je pre neho výzvou. Hlavne, keď sa nezadržateľne blížia májové Majstrovstvá sveta juniorov. Tomuto faktu sa musel prispôsobiť aj program."MS jsou v květnu a věřte, že tak krátkou dobu neměl žádnej celek na přípravu. Program je dělán tak ať uspějeme a dobře reprezentujeme Slovensko."

Zatiaľ hráči absolvovali tri krátke zrazy. Tréner Koutný je s ich priebehom zatiaľ spokojný."Zrazy hodnotím velice dobře." Počas druhého zrazu si náš juniorský výber zahral priateľské zápasy proti mužom a juniorom FBC Ostrava."Je to příprava a oba zápasy splnily svůj účel." Proti ostravskej juniorke sme sa tešili z víťazstva 7:4. Extraligové Á-čko deklasovalo Slovensko 9:0, no náš výber si pripísal výhru 3:2 aspoň v pozápasových nájazdoch."Pozápasové nájezdy jsou loterie a pro mně bylo důležité oba mače. Kluci splnily to co jsme chtěli a to je moc dobře," uzatvára Petr Koutný.

Foto: SZFB

Vyhľadávanie