Nitra bude dejiskom šampionátu junioriek

29.04.2012 15:30

Všetky florbalové oči sa budú od 1. do 5.mája upierať na Slovensko. Po dlhom čase budeme hostiť významné florbalové podujatie, Majstrovstvá sveta junioriek. Dejiskom šampionátu sa stala Nitra, najstaršie mesto na Slovensku.

Na majstrovstvá pricestuje celkovo 14 krajín, ktoré budú rozdelené do divízie A a divízie B. Divízia A8 účastníkov rozdelených do dvoch skupín, divízia B 6 účastníkov v jednej skupine.

V A divízií nebude chýbať ani výber Slovenska. Naša reprezentácia sa medzi elitou predstavila po prvýkrát v roku 2006 na šampionáte v Nemecku, kde obsadila 11.priečku. Zatiaľ najväčší úspech zaznamenala naša juniorská reprezentácia pred dvomi rokmi v Olomouci, keď skončila na piatom mieste. Tento rok môže toto umiestnenie ešte vylepšiť na domácej pôde. V základnej A skupine si naše hráčky postupne zmerajú sily s výbermi Švajčiarska, Maďarska a Švédska.

Tréner Marks si uvedomuje, že na postup zo skupiny bude treba vyhrať aj nad jedným z dvojice tímov Švédsko - Švajčiarsko."Postoupí ta dvě mužstva, která vyhrají 3 resp. 2 zápasy. Pro nás to znamená povinnou výhru nad Maďarkami a dále zvítězit se Švédskem nebo Švýcarskem. A jak jsme si to zkusili v Polsku, tak přes švýcarský celek by to mohlo jít, ale bude to nesmírně obtížné. Takže postup je možný, ale bude vyžadovat maximální výkon od celého týmu."

Zápasy Slovenska:

Utorok 1.5.2012

17:00 SLOVENSKO - Švajčiarsko

Streda 2.5.2012

17:00 Maďarsko - SLOVENSKO

Štvrtok 3.5.2012

17:00 Švédsko - SLOVENSKO

 

                                   Viac nájdete TU

Vyhľadávanie