Neskutočný úvod a dráma až do samotného záveru

04.12.2012 15:35
Našich reprezentantov dnes čakal kľúčový zápas základnej skupiny proti Estónsku. Pri poslednej konfrontácií s týmto súperom sme ťahali za kratší koniec a z víťazstva 6:4 sa tešili estónski florbalisti. Všetci hráči si naplno uvedomovali dôležitosť tohto zápasu a preto sa všetci na tento duel svedomito pripravovali. Slováci mali raketový vstup do zápasu, keď už v piatej sekunde zápasu rozvlnil sieť Peter Šobich. Lepší úvod sme si nemohli ani priať. Aj v ďalšom priebehu prvej časti mali viac z hry naši hráči, ktorí si na svoju stranu získali aj divákov. V 10.minúte sme si po druhýkrát v zápase mohli zakričať "góól" po presilovkovom zásahu Laca Gála. Do konca tretiny sa ešte presadil Lukáš Řezanina, ktorý zvýšil už na 3:0
Bohužiaľ do prostrednej tretiny vstúpili lepšie Estónci. S kľudom si počkali na svoju šancu a  po rýchlej kombinácií znížil na 3:1 Thomsson. Naši súperi po góle vycítili šancu na návrat do zápasu a začali byť aktívnejší ako naši reprezentanti. Svoju aktivitu dokázalo Estónsko pretaviť aj do druhého gólu, keď sa presadil Henrik Talme. Naši chlapci tak razom prišli trojgólové vedenie a viedli už len o jeden jediný gól. V 34.minúte dostala estónska reprezentácia výhodu presilovej hry, Slovensko sa aj s prispením šťastia dokázalo ubrániť. O štyri minúty sme boli opäť v oslabení, túto príležitosť už ale využil Oskar Salm a vyrovnal tak na 3:3. V priebehu druhej časti sme stratili náš trojgólový náskok, keď sme ju prehrali 0:3.
Do záverečnej tretiny nastupovali tímy za vyrovnaného stavu, zápas sa začal akoby odznova. Naši reprezentanti sa nepoučili z vylúčení v druhej časti a v 42.minúte putoval na lavicu hanby Blaško, presilovka našťastie zostala nevyužitá. Paradoxne najväčšiu šancu mal vo vlastnom oslabení Matejka, nedokázal ale dostať loptičku za estónskeho brankára. V ďalšom priebehu sa strhol boj o každý centimeter, oba tímy chceli prikloniť misky váh na svoju stranu. V čase 47:27 sme si zahrali presilovú hru, stav sa ale nemenil. Zmena stavu prišla až v 58.minúte, gól Estónska zaznamenal Markus, 3:4. Tréner Holovka si vybral oddychový čas a rozhodol sa pre hru bez brankára a dramatický zápas pokračoval. Naši borci zásluhou Petra Heleša opäť vyrovnali stav zápasu na 4:4.
Potrebovali sme výhru, no aj remíza je lepšia ako prehra. V zajtrajšom zápase musíme zdolať Singapur čo najväčším rozdielom, aby sme o skóre porazili Estóncov a postúpili zo skupiny. Držte všetci palce!
 
Slovensko - Estónsko 4:4 (3:0, 0:3, 0:1)
Góly: Šobich, Gál, Řezanina - Thomsson, Talme,  Salm
Vylúčenia: 3:2
Najlepší hráči: Peter Heleš -  Henrik Talme 
Foto: Fabian Trees

Vyhľadávanie