Michaela Šponiarová: Myslím, že sa vôbec nemáme za čo hanbiť

15.10.2012 15:00

EuroFloorball Cup 2012 sa skončil a prišiel tak čas na bilancovanie. My sme po turnaji vyspovedali Michaelu Šponiarovú, kapitánku ŠK 98 Pruské.

Pruské sa postaralo o prekvapenie turnaja, keď vyhralo A skupinu."Do turnaja sme nešli s veľkými ambíciami, lebo sme rešpektovali silu súperiek. Prišli sme v 1. rade nazbierať cenné európske skúsenosti a pokúsiť sa o postup do semifinále, čo sa nám nakoniec podarilo. Myslím, že sa vôbec nemáme za čo hanbiť. S dvoma víťazstvami v skupine sme nerátali, ale ukázali sme, že vieme hrať kvalitný florbal a keď sa budeme vyvarovať individuálnych chýb, tak vieme hrať minimálne vyrovnané zápasy aj na takejto úrovni. S umiestnením teda vládne spokojnosť."

Po skvelom úspechu v základnej skupine čakalo na Slovenky semifinále. Ruský tím Nauka-Trevelstroy ale bol nad ich sily."Lotyšské Rubene nás zrejme podcenilo. Naopak my sme začali po úvodnom oťukaní preberať iniciatívu a zápas sme zaslúžene vyhrali. S Dánkami to bolo vyrovnanejšie, ale cenné víťazstvo sme nakoniec v závere ubránili. No a Rusky postúpili zaslúžene. Boli lepšie, rýchlejšie, vyzretejšie a po väčšine zápasu mali hru pod kontrolou. Boli sme možno až prehnane nervózne a spravili sme pár zbytočných individuálnych chýb."

Aj napriek neúspechu v semifinále bola kapitánka tímu Šponiarová spokojná s viacerými aspektami hry."Počas turnaja nás úžasne držala brankárka Veronika Letková, ktorá sa dostala aj do all-stars výberu turnaja. Vyzdvihnúť môžem aj brejkové situácie, ktoré nám počas turnaja celkom vychádzali. V určitých momentoch to bola aj bojovnosť, ktorou sme nahrádzali technické nedostatky oproti kvalitnejším súperom."

Po skončení turnaja sa hráčky vrátia naspať do reality - do slovenskej extraligy žien. Z turnaja budú čerpať nielen skúsenosti ale aj motiváciu."Turnaj nám ukázal, ako som už spomenula, že keď sa plne koncentrujeme na zápasy a dokážeme sa vyvarovať individuálnych chýb, dokážeme hrať so súpermi aj na takejto úrovni. Na druhú stranu nám ukázal aj taktickú vyspelosť súperov, ich herný prehľad, riešenie herných situácii. Teda veci, na ktorých musíme pracovať. Určite ale tieto cenné skúsenosti v domácej lige využijeme. Verím, že už v najbližšom zápase v Nemšovej," uzatvára rozhovor Michaela.

Foto: Martin Hudák

Vyhľadávanie