Marek Onderko: Každá nová generácia prináša lepších hráčov

20.09.2012 16:15

Do novej sezóny mužskej extraligy nastúpil s novým trénerom ďalší klub, ATU Košice. Stal sa ním Marek Onderko, ktorý od najmladších kategórií pracoval s najväčšími hviezdami tohto klubu. Teraz sa Marek stal trénerom A-tímu.

ATU-čku prvý zápas sezóny nevyšiel podľa predstáv, keď prehralo 12:5 so Sabinovom. Ako-tak si hráči napravili chuť v nedeľu víťazstvom nad Tvrdošínom."Nemyslím si, že nám prvé dvojkolo nevyšlo. Myslím si, že nám ukázalo, na čom je potrebné pracovať. Kto videl zápas s Tvrdošínom, tak musí uznať, že na tak malom ihrisku sa veľa vyprodukovať nedalo - tým však nechcem obhajovať, že to skončilo tak, ako skončilo. Ale zápas so Sabinovom sme pokazili hneď od začiatku, kde sme po necelých dvoch minútach prehrávali 3:0."

Pred sezónou 2012/2013 opustilo káder niekoľko hráčov, ktorí tvorili základnú kostru tímu ako napríklad Turek či Rajnec. Je možné týchto hráčov nahradiť?"Ja ich nedokážem nahradiť. Ja som ja, som len tréner - taká slovná hračka. Myslím si, že na druhej strane sa vytvoril priestor pre ďalších hráčov, ktorí môžu naplno rozvinúť svoj potenciál. Takže na všetko sa dá pozerať z dvoch strán." O nové talenty ale v košickom klube nemajú núdzu."Samozrejme. Každá nová generácia prináša nových a lepších hráčov. Je to spôsobené vývojom. Tak ako sa hráči učia a florbalovo rastú, tak rastieme aj my. Teda chyby, ktoré sme urobili nás posúvajú dopredu. Už teraz sa niektorí ukazujú ako veľký hráči. Menovať ich, je asi zbytočné. Oni si svoje meno vybudujú sami."

V závere nášho rozhovoru sme sa ešte spýtali na ambície nového lodivoda."Moje ambície nie sú žiadne, čo sa týka florbalu. Tu existuje jeden tím, NÁŠ TÍM ATU Košice, teda NAŠE ambície a priority. Ak niekto hrá mestskú ligu, či nejakú nižšiu súťaž, môže experimentovať. V MEX si nemôžeme dovoliť nejaké experimenty, ale zase budujeme nový tím. Je to teda také, že sme si stanovili ciele a vymedzili hranice. Skúšame zapracovať aj mladé talenty, ktoré o 2-3 roky môžu tvoriť jadro tímu. Na druhej strane staviame na hráčoch, ktorí už čo to v MEX zažili."

Foto: Facebook ATU Košice

Vyhľadávanie