Lotyšsko zažilo úprimnú radosť našich reprezentantiek

04.02.2013 14:30

Naše ženské reprezentantky sa po úspešnej kvalifikácií vrátili z lotyšského mesta Valmiera domov. V nej si vybojovali miestenku na decembrové Majstrovstvá sveta žien. Ako sa hráčky cítili nám priblížila Saša Ferencová."Pocity po takýchto úspechoch sú neopísateľné. Človek, ktorý si to nezažije, tak to dokáže len ťažko pochopiť. Je to pocit šťastia, radosti a zároveň hrdosti na to čo sme ako tím pri našich podmienkach dokázali." Samozrejme takýto úspech bolo treba aj patrične osláviť."Oslavy prebiehali hneď v šatni a potom aj v autobuse cestou naspäť a boli aj na naše pomery celkom búrlivé. Šampanské, tanec a spev sme rozbalili ešte v hale, organizátori nevychádzali z údivu z našej úprimnej radosti, ale pre mnohé z nás to bol najväčší (a možno jediný) úspech za posledné roky," povedala Lucia Košturiaková.

Samozrejme, po kvalifikácií vládne spokojnosť, aj keď pred šampionátom čaká na naše hráčky makačka."S výsledkom kvalifikácie vládne určite spokojnosť, čo sa týka nášho výkonu, tak nás čaká ešte veľa práce. Pred kvalifikáciou sme mali len nejakých 6 tréningov, to sa prejavilo na celkovej nezohranosti, často sme robili chyby v obrannom systéme, presilovky boli vyslovene tragické. Ukázali sme ale, že sme viac než vyrovnaným súperom tímom ako je Nemecko či Dánsko, máme základ pre vytvorenie naozaj kvalitného tímu a to je pre prípravu na MS dôležité," zhodnotila Košturiaková.

Dokázali sme hrať vyrovnanú partiu s tímami, ktoré sú v IFF rankingu vyššie ako Slovensko. Aká bola najsilnejšia stránka nášho tímu."Naša najsilnejšia stránka bola, že sme hrali ako jeden tím aj keď sa nám nedarilo bojovali sme až do poslednej sekundy. Máme v tíme skvelú partiu a preto nám to klape aj na ihrisku. Teším sa, že sa nám to opäť podarilo a neviem sa dočkať ďalšej spoločnej akcie s takýmito ľuďmi!," vyjadrila sa Saša Ferencová.

Kapitánka nášho tímu Lucia Košturiaková verí, že na šampionáte v Českej republike ukážeme čo Slovensko skutočne dokáže. Doposiaľ je naším najlepším výsledkom 12.miesto z majstrovstiev spred dvoch rokov."Myslím, že máme na viac ako na 12. miesto. Reálne sa pohybujeme niekde v prvej desiatke, cieľom bude určite umiestnenie v prvej osmičke. Po nie veľmi intenzívnej príprave na kvalifikáciu sme potrápili Lotyšky, ktoré figurujú na šiestom mieste. Ak by sa zohnali potrebné financie a príprava by bola kvalitnejšia ako za posledné roky, myslím, že takýchto súperov môžeme začať porážať."

Foto: IFF

Vyhľadávanie