Koľko sa florbalu ujde za štátneho rozpočtu?

05.02.2013 15:35

Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky zverejnilo na svojej internetovej stránke dokument o financovaní športu na rok 2013. Samozrejme nechýba tam ani florbal, respektíve Slovenský zväz florbalu. Ak ale očakávate, že sa nám ujde zo štátneho rozpočtu veľký balík peňazí, ste na omyle.

Minulý rok dostal slovenský florbal dotáciu 40 000 Eur, pričom SZFB žiadalo o dotáciu 244 370 Eur! Ako to je tento rok? Tento rok žiadal náš zväz 238 900 Eur. Koľko nakoniec dostane? Na reprezentáciu ministerstvo vyčlenilo 21 300 Eur a na mládež 5 300 Eur! V konečnom dôsledku tak florbal dostane ešte menej ako minulý rok. Je to až zarážajúce, keďže patrí medzi najrýchlejšie sa rozvíjajúce športy a pomaly sa členskou základňou doťahuje na športy ako je napríklad hokej.

Keď sme už spomenuli práve tento šport, pozrime sa, akú dotáciu dostane. Slovenský zväz ľadového hokeja sa môže v roku 2013 tešiť na dotáciu 1 755 200 Eur! A to hokejisti nemajú núdzu o sponzorov, na rozdiel od florbalu...

Za zmienku stojí aj fakt, že Slovenský zväz florbalu ešte žiadal ministerstvo o príspevok na nákup bránok, mantinelov, prenosnej časomiery a prenosného športového povrchu Gerflor. Bohužiaľ sa nedočkáme ani týcho vecí, keďže tieto dotácie neboli schválené.

Vyzerá to tak, že slovenský florbal čaká ďalší ťažký rok. Kompetentní by sa mali poriadne zamyslieť...

Vyhľadávanie