Juraj Kováč sa rozlúčil s mládežníckymi kategóriami titulom

09.04.2014 14:20

Pred sezónou sme vám priniesli rozhovor s Jurajom Kováčom, ktorý si to namieril do Česka, konkrétne do tímu FBC Ostrava. Hneď prvá sezóna v novom drese sa mu neuveriteľne vydarila. Najprv s tímom vyhral kategóriu juniorov na medzinárodnom turnaji Czech Open a cez víkend Ostrava obhájila juniorský titul. Inak ako v superlatívoch sa tak sezóna 2013/2014 ani hodnotiť nedá."Sezóna vydarená, spoznal som veľa skvelých hráčov, ale aj ľudí. Na štýl florbalu sa tu zvykne rýchlo, aj keď niektorých zlozvykov sa veľmi ťažko zbavuje," zhodnotil svoju sezónu Juraj Kováč.

Keďže to bola Jurajova posledná sezóna v mládežníckych kategóriách, titul má pre neho veľkú hodnotu."Pocit neskutočný, nič viac som si nemohol priať k ukončeniu môjho mládežníckeho pôsobenia. Samozrejme, že sme to už oslávili ako sa patrí hneď po zápase." Obhajoba titulu bola pre tím nesmierne dôležitá. Po tom čo počas sezóny tragicky zomrel ich spoluhráč Radim Šelmeci boli hráči odhodlaní vybojovať titul pre neho a venovať mu ho. A svoj sľub do body dodržali."Bola to obrovská rana pre všetkých. Titul sme mu sľúbili, takže sme preto spravili úplne všetko, aby sme sľub dodržali. Myslím, že to bola naša najväčšia motivácia hlavne vo finále."

Po ročnom pôsobení v Česku sme sa spýtali aj na to, v čom vidí Juraj najväčšie rozdiely medzi florbalom na Slovensko a u našich západných susedov."Hlavne v rýchlosti a presnosti. Tu fakt nie je čas na otáľanie a rozmýšľanie, čo s loptou keď ju už máte na čepeli. Vtedy už býva väčšinou neskoro."

Po úspešnej sezóne si chce mladý útočník od florbalu na chvíľu oddýchnuť a hlavne navštíviť svoju rodnú krajinu. Ako ale sám priznáva, bez florbalky určite dlho nevydrží."V prvom rade chcem navštíviť Slovensko, keďže som tam už strašne dlho nebol. Po takom čase to domáce prostredie už celkom začne chýbať. Od florbalu si určite pauzu dám, ale nemyslím, že to bude trvať dlho," uzatvára rozhovor Juraj Kováč. 

Foto: Martina Egersdorf

Vyhľadávanie