Gabriel Mészáros:"Možno nám chýbalo to povestné české šťastie"

12.08.2011 11:50

 Na tohtoročnom Fortuna Czech Open 2011 chytá Gabriel Mészáros za slovenskú reprezentáciu. Spomína si ale na svoje účinkovanie spred dvoch rokov, keď sa na turnaji predstavil v drese ŠK 1.FBC Trenčín. Vtedy utrpel tím na turnaji niekoľko debaklov."Je tam rozdiel dvoch rokov a ja mám pocit, že saposúvame dopredu hlavne takticky. So Švédmi sme sa vtedy nemohli porovnávať vôbec,teraz už to bolo lepšie, a AIK sme celkom ubránili. Výsledok 2:4 nie je zlý, neurobili sme si hanbu," hovorí po zápase s účastníkom švédskej superligy.

A ako hodnotí zápas proti českému extraligistovi FBC ČPP Remedicum Ostrava? "Proti Čechom smepred dvoma rokmi hrali s Buldogmi a s Vítkovicami. Pamätám si, že to nebolo úplnebeznádejné, ale mali sme vždy nejaké päťminútové výpadky a to nás stálo dobré výsledky.Napríklad s Buldogmi sme vtedy prehrávali po piatich minútach 0:5 a bolo po zápas akonečný výsledok zostal rovnaký. Teraz sme potrápili Remedicum, dlho sme siahali na boda možno nám chýbalo to povestné české šťastie," hovorí s úsmevom Mészáros.

Našu reprezentáciu vedie český tréner Holovka spolu s dvomi českými asistentami. A je to určite poznať."Posunulo nás to dopredu hlavne takticky v obrane.  to proste hlavu a pätu.Navyše máme troch štyroch chlapcov, ktorí hrajú v Čechách a naozaj je to poznať. Ale ajTrenčín by tento rok obstál určite viac, než pred dvoma rokmi. Myslím, že florbal naSlovensku má na to, aby bol stále lepší," dodáva Gabriel Mészáros.

International Floorball Tournament

Zdroj rozhovoru: www.czechopen.cz

Vyhľadávanie