S vlastnými kuchármi a autobusom

30.11.2012 14:50

 

Naši mužskí reprezentanti dnes naberú smer Bern. Vôbec po prvýkrát sa predstavia medzi elitou na Majstrovstvách sveta mužov. Do dejiska šampionátu pocestuje väčšina reprezentačných výberov lietadlom, slovenskí reprezentanti absolvujú cestu v autobuse."Je to otázka financií a takto to v našom zväze chodí. Nevnímam to ako nevýhodu, beriem to tak ako to je. Kľúčový zápas hráme aj tak v utorok, takže únavu dúfam nebudeme pociťovať," povedal brankár Gabriel Mészáros.

Zverenci trénera Holovku nebudú bývať ani v hoteli, ubytovaní budú v dome, ktorí budú mať len pre seba. Autobusom tak ale s nimi pocestujú aj kuchári, ktorí im budú počas pobytu vo Švajčiarsku variť. Taký servis nebudú mať ani tie najlepšie svetové tímy..."Myslím, že je jedno kde bývame a kto nám varí. Sme veľmi dobrá partia a ubytovanie rozhodovať nebude," vyjadril sa Ladislav Gál. 

Slovensko sa po niekoľkoročnom čakaní predstaví medzi svetovou florbalovou elitou. Cesta na šampionáte určite nebude jednoduchá, naša základná skupina je ale jedna z ľahších. Snom každého reprezentanta je tak postup zo skupiny do najlepšej osmičky."Skupina by určite mohla byť aj ťažšia. Na MS však ťažko nájdeme ľahkého súpera. Top favorit je jasný a v prvom zápase naozaj nemáme čo stratiť, no prečo sa nepokúsiť domácich šokovať hneď na začiatok? Celá príprava od úspešnej kvalifikácie a následnom žrebe skupín smeruje k zápasu s Estónskom. Verím preto, že sme dobre pripravení a pri troche šťastia zápas zvládneme čo by nám malo zabezpečiť postup do štvrťfinále. Singapur je veľkou neznámou no v tomto zápase si stratu bodov nepripúšťame. Našim veľkým snom je postup do najlepšej osmičky," uzatvára Lukáš Blaško. V našej ankete na Facebook-u sa najviac ľudí vyjadrilo, že Slovensko skončí na 5.-8.mieste. Bodaj by sa tak naozaj stalo!

Držte palce!!!

Foto: SZFB

Vyhľadávanie