Martin Östholm: Najdôležitejšie je naučiť sa dobrú techniku streľby

12.08.2013 15:20

Po dlhom čase sme vyspovedali aj nejakého zahraničného hráča. Nie je to ale len tak nejaký hráč! Rozhovor nám poskytol Martin Östholm, úradujúci majster sveta.

Hneď v úvode sme sa nezabudli vrátiť späť v čase, keď v decembri minulého roku získal Martin so švédskou reprezentáciou titul majstra sveta."Pocity boli samozrejme skvelé. Je to tá najväčšia vec, čo môžete ako hráč florbalu vyhrať."

Len nedávno sa hráč švédskeho Pixbo Wallenstam zastavil spolu so spoluhráčom Alexandrom Anderssonom na všetkých troch turnusoch Rookie Camp-u. "Veľmi som si to užil. Deti počúvali a veľmi rýchlo sa učili." Okrem florbalu si stihli užiť aj metropolu Českej republiky."Áno, mali sme trochu času spoznať Prahu. Mám naozaj rád toto mesto. Nebol som v Prahe po prvýkrát, ale stále je to veľmi pekné mesto."

Leto je časom tvrdých tréningov a prípravy na novú sezónu. Inak to nie je ani vo Švédsku. Okrem tréningov s tímom absolvuje Martin Östholm aj vlastné  tréningy."Za týždeň mám päť tréningov s tímom a jeden vlastný tréning. Robíme veľa intervalových behov ale aj vzpieranie ťažkých váh v posilňovni."

Nová sezóna sa nezadržateľne blíži a ciele sú samozrejme len tie najvyššie."Cieľom pre túto sezónu je bojovať o zlato zo Superligy. Mojím cieľom je hrať najlepšie ako viem a čo najviac pomôcť tímu."

Na záver nám legendárny obranca prezradil pár rád, ako sa stať florbalistom extra triedy."Myslím si, že najdôležitejšie je naučiť sa dobrú techniku streľby. Taktiež je dôležité tvrdo pracovať na technike driblingu. A posledná vec je tvrdo makať v posilňovni, behať a pracovať na veciach čo chcete zlepšiť," dáva cenné rady obranca s povestnou delovkou.

Foto: IFF

 

Vyhľadávanie