Aj napriek dobrému výkonu sme Nórov nedokázali zdolať

08.09.2012 21:45

Po včerajšej prehre so Švajčiarskom dnes na našu reprezentáciu čakal duel s Nórskom, na slovenský výber tak čakal ďalší súper z kategórie najkvalitnejších.

Od úvodu zverenci trénera Holovku na Nórov vybehli a boli rovnocennými súpermi. Nášho súpera sme svoju aktivitou dokonale zaskočili. V 4.minúte predviedla naša prvá formácia skvelú kombináciu na ktorej konci bol Peter Heleš a naša reprezentácia sa ujala vedenia 1:0. Niekoľko šancí mali aj nórski reprezentanti, tie ale s istotou kryl Kalčok. O niekoľko minút neskôr sa opäť vo výbornom svetle predviedla prvá päťka, keď Řezanina svojím presným zásahom zvýšil na 2:0. Tento stav sme ale bohužiaľ nedokázali udržať. V posledných troch minútach prvej tretiny skóroval Fauskanger a po ňom aj Stræte. Tímy tak išli do šatní za vyrovnaného stavu 2:2.

V prostrednej časti tak akoby zápas začínal odznovu. Všetci očakávali, či naša reprezentácia aj naďalej udrží krok so severským tímom a zabojuje o výhru. Už po 18 sekundách hry sme opäť viedli po strele Komačku. O dve minúty neskôr upravil na rozdiel dvoch gólov Peter Heleš, 4:2. Slovensko ale Nórsku nedokázalo dlho vzdorovať a v 25.minúte Gidske znížil na 4:3. Do konca druhej tretiny inkasoval brankár Kalčok ešte dva góly a tak na svetelnej tabuli svietil stav 4:5. Mrzieť nás môžu dve nevyužité presilovky, ktoré mohli úplne zmeniť vývoj zápasu.

Do poslednej dvadsaťminútovky sme tak vstupovali s jednogólovým mankom. Aj napriek nepriaznivému stavu pokračovala naša reprezentácia v skvelom výkone. Ten korunoval v 47.minúte Purc a tak bol stav opäť vyrovnaný. O niekoľko sekúnd neskôr malo Slovensko výhodu v podobe presilovej hry, tá ale zostala nevyužitá. V 51.minúte putoval na trestnú lavicu za blokovanie hokejky Šobich. Nóri nám predviedli ako využiť presilovku a naklonili misky váh na svoju stranu, 5:6. Ani po tomto gólovom treste sme si na vylúčenia nedali pozor a za bránenie hre putoval na lavicu hanby Bulko. Nórsko zásluhou Kronberga využilo aj druhú výhodu o jedného hráča a tak sme prehrávali už 5:7. Naši reprezentanti ešte skúsili hru bez brankára, no namiesto toho aby sme strelili gól inkasovali sme. Konečný stav zápasu tak bol 5:8.

Aj napriek dobrému výkonu sme dnes Nórov nedokázali zdolať. Pripísať to môžeme trom nevyužitým presilovkám a naopak dvom gólom inkasovaným v oslabeniach. Určite ale treba vyzdvihnúť dnešný výkon prvej formácie a taktiež brankára Kalčoka.

Slovensko - Nórsko 5:8 (2:2, 2:3, 1:3)

Góly: Peter Heleš 2, Řezanina, Komačka, Purc - Stræte 3, Fauskanger 2, Gidske, Bjerknes, Kronberg

Vylúčenia: 2:3

Foto: Staropramen Cup

Vyhľadávanie